Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@06:30:08 GMT

آغاز 31طرح فناورانه در سال جاری

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۵۱۸۷

رئیس جهاد دانشگاهی از شروع ۳۱ پروژه بزرگ فناورانه در کشور در سال جاری خبر داد و گفت: این اطمینان را می‌دهیم که توان این را داریم که خلاءهای حوزه فناوری کشور ناشی از شرایط تحریم را جبران کنیم. ناطقان: دکتر حمیدرضا طیبی با اشاره به شرایط تحریم کشور گفت: تحریم با وجود همه تلخی‌ها و سختی‌هایی که دارد، برای حوزه علم و فناوری کشور یک فرصت محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: متأسفانه در فرهنگ کشور ما هنوز استفاده از توان داخلی به باور نرسیده و زمانی که تحریمی برداشته می‌شود مسئولان کشور بلافاصله با پول نفت سراغ خریدهای خارجی می‌روند و حمایت از داخل دچار فراموشی می‌شود، درحالیکه شکل درست و منطقی این است که در حالت غیر تحریم ما نوعی حالت خودتحریمی ایجاد کنیم و به جای خرید کالاهای خارجی سراغ تولیدات داخلی خودمان برویم.

برخی مدیران هنوز چشم به خارج دارند

غم‌انگیز است که فناوران داخلی آرزوی تحریم کشور را داشته باشند

وی افزود: این جای تأسف است که طوری عمل کنیم که مجموعه‌های فناورانه این آرزو را داشته باشند که ای کاش کشور تحریم شود که مدیران مجبور شوند سراغ حمایت از تولید داخل بیایند!

رئیس جهاد دانشگاهی به مشکلات تحریم اشاره و خاطرنشان کرد: البته در کنار این فرصت سازی، تحریم‌ها مشکلاتی را هم با خود به همراه دارد، چرا که برخی قطعات و مواد اولیه از خارج از کشور وارد می‌شود و برای پروژه‌های بزرگ فناورانه نیاز به منابع خارجی داریم.

طیبی تصریح کرد: به هر حال در شرایط کنونی کشور که تحریم هستیم اینگونه نیست که کاری نکنیم. ما توان انجام کارهای بزرگی را داریم، اما مشکل اینجاست که احساس می‌کنم آن مدیریتی که باید در همین شرایط صورت گیرد و حمایت هدفمندی که همه اجزای نظام باید از توان داخلی داشته باشند، شکل نگرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در این بین تنها مقام معظم رهبری است که حمایت‌های خوبی از مجموعه‌های فناور داخلی دارند و در دیداری که سال گذشته با ایشان داشتیم در کنار اینکه از عملکرد جهاد دانشگاهی ابراز رضایت کردند، از ما خواستند که لیست توانمندی‌ها و کارهایی که می‌توانیم در حوزه فناوری انجام دهیم ارائه کنیم و در نهایت این دیدار منجر به اختصاص بودجه از محل صندوق توسعه ملی به ۳۱ پروژه جهاد دانشگاهی شد.

بی‌انگیزگی سازمان‌های دولتی در حمایت از فناوری‌های بومی

وی افزود: متأسفانه در بدنه سازمان‌های دولتی و نهادهای کشور شاهد یک نوع بی‌انگیزگی هستیم و به نظر می‌رسد برخی هنوز چشم به خارج از کشور دارند و منتظر هستند که شرایط بهتر شود. معتقدم همه باید به این باور و فرهنگ برسند که باید از توان ملی حمایت معقول شود.

رئیس جهاد دانشگاهی افزود: حال که این فرهنگ و باور در کشور وجود ندارد، تحریم برای ما به نوعی تبدیل به فرصتی شده که به اجبار مسئولین به سمت حمایت از تولید داخل بیایند و باید از این فرصت استفاده کنیم. البته زمان زیادی از دست داده‌ایم و امکان ندارد در کوتاه مدت بتوانیم خیلی مسائل را حل کنیم. هر کاری و هر فناوری زمان خود را می‌خواهد و باید حوصله کنیم و زمان بگذاریم.

وی افزود: در کنار این حوصله کردن، مدیران باید قدری در تصمیم گیری ها سرعت به خرج دهند. متأسفانه ما برای خیلی کارها مجبوریم به دفتر خیلی مسئولین مکرراً رجوع کنیم و اعلام آمادگی کنیم، بلکه قانع شوند و کار به ثمر برسد.

طیبی تصریح کرد: به نظر می‌رسد بخشی از این بی انگیزگی به عدم باور به توان داخل مربوط می‌شود و بخشی هم به اینکه برخی هنوز امید به کشورهای خارجی دارند. عده‌ای هم این وسط علاقمند به استفاده از توان داخل هستند اما در یک سازمان جمع تصمیم گیرنده است، نه فرد.

وی افزود: به هر حال ما در شرایط کنونی تحریم بسیار امیدواریم و ۳۱ پروژه بزرگ را امسال در کشور شروع می‌کنیم. برنامه ریزی این پروژه‌ها شروع شده و باید بودجه اش تخصیص داده شود و بسیار به نتیجه کار امیدواریم.

وی تاکید کرد: جهاد دانشگاهی امسال و سال‌های آینده باید گام‌های بسیار بزرگی در رفع وابستگی‌های کشور به خارج بردارد و همین باعث می‌شود فضا برای برداشتن قدم‌های بسیار بزرگ‌تر فراهم شود.

رئیس جهاد دانشگاهی افزود: معتقدم جهاد دانشگاهی با این اقدامات ظرف دو تا سه سال آینده به نهاد پیشتاز در توسعه فناورانه کشور تبدیل می‌شود.

طیبی تاکید کرد: در خیلی از زمینه‌ها توان این را داریم که خلاءهای ناشی از شرایط تحریم در حوزه علم و فناوری کشور را جبران کنیم، حال چه با استفاده از امکانات خودمان یا استفاده از توانمندی دستگاه‌های دیگر. در این زمینه توانایی‌هایمان را اعلام کرده‌ایم، اما آنچه مهم است و علاقمندیم این است که سرعت عقد قراردادها کمی شتاب بگیرد تا بتوانیم زودتر در رفع نیازهای فناورانه کشور کمک کنیم.

تولید "کربن اکتیو"، موفقیت مهم جهاد دانشگاهی کرمانشاه

رئیس جهاد دانشگاهی کرمانشاه در ادامه با تقدیر از عملکرد مسئولان سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه و پارک علم و فناوری استان گفت: خوشبختانه جهاد دانشگاهی کرمانشاه علاوه بر کارهای ارزنده در بحث آموزش و فناوری، در حال کسب یک فناوری بسیار مهم است.

وی افزود: فناوری مهم تولید کربن اکتیو در حال حاضر از مرحله پایلوت عبور کرده و در حال ورود به فاز نیمه صنعتی است که پروژه بسیار مهمی محسوب می‌شود. جهاد دانشگاهی کرمانشاه به شدت رو به رشد است و آینده درخشانی دارد و ما هم با تمام قدرت از عملکرد آنها حمایت خواهیم کرد.

"برج فناوری" کرمانشاه ۲ سال دیگر افتتاح می‌شود

طیبی در خصوص برج فناوری پارک علم و فناوری کرمانشاه نیز با اشاره به اتمام این پروژه ظرف دو سال آینده گفت: در حال حاضر مقرر شده استانداری مبلغ ۷.۵ میلیارد تومان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز ۷.۵ میلیارد تومان و ما هم در جهاد دانشگاهی ۱۲ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص دهیم تا کار صورت گیرد.

وی افزود: تا پایان امسال پنج طبقه از این پروژه افتتاح خواهد شد و اتمام پروژه نیز ظرف دو سال آینده خواهد بود.

رئیس جهاد دانشگاهی کرمانشاه خواستار حمایت بیشتر استانداری از این پروژه شد و افزود: ساخت این پروژه نسبت به سال‌های قبل پیشرفت بسیار خوبی داشته و ظرف دو سال آینده این پروژه به بهره برداری می‌رسد. منبع: ایسنا برچسب ها: طرح فناورانه ، شرایط تحریم ، حوزه فناوری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: طرح فناورانه شرایط تحریم حوزه فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۵۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همکاری‌ها میان جهاد دانشگاهی و مؤسسه ISC

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در نشست مشترک میان رئیس و مدیران جهاد دانشگاهی با مدیران مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) با موضوع بررسی زمینه‌های همکاری مشترک، رئیس جهاد دانشگاهی به معرفی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) و برخی ظرفیت‌های این نهاد پرداخت.  
رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام نیز ضمن تشریح برنامه‌های آتی این مؤسسه، برخی زمینه‌های همکاری مشترک با جهاد دانشگاهی را تبیین کرد.
همچنین در این جلسه، نیاز‌های نشریات علمی کشور و روش‌هایی که به ارتقای کیفی مجلات کمک می‌کند، مورد بحث قرار گرفت.  
در ادامه، مقرر شد در توسعه بانک‌های اطلاعاتی و نرم افزار‌های مختلف مورد نیاز نشریات در خصوص مشابهت‌یابی و کنترل استاندارد‌های نشر علمی، همکاری مناسبی بین جهاد دانشگاهی و مؤسسه ISC صورت پذیرد.

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره المپیاد ورزش‌های فناورانه + لینک ثبت نام
  • آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش صبح جمعه در فارس برگزار شد
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزگار در استان سمنان
  • سرویس استعلام آنلاین ملک در شهرداری‌های کلانشهرها راه‌اندازی می‌شود
  • اعلام آمادگی استاندار گلستان برای اجرایی شدن تفاهم‌نامه مشترک با جهاد دانشگاهی
  • توسعه همکاری‌ها میان جهاد دانشگاهی و مؤسسه ISC
  • دستاوردهای جهاد دانشگاهی برای مردم تبیین شود
  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش، فردا در ۱۱ شهر فارس